Guide til Copenhagen Light Festival 2020

Måske har du lagt mærke til at der er lidt mere lys i gaderne disse dage. Det er Copenhagen Light Festival 2020 der er på spil – en festival – ikke med musik og dåseøl i centrum – men med det visuelle udtryk som bærende element. Rundt omkring i byen kan du opleve festivalens forskellige kunstinstallationer, hvor der bliver leget med lys og farver. Nogle værker er iøjnefaldende mens andre blender mere ind i omgivelserne som hemmelige easter eggs, der kun afslører sig selv for den ekstra opmærksomme og nysgerrige beskuer. For hvad er tanken bag? Og hvem har fundet på det? Vi guider dig igennem nogle af de forskellige lysinstallationer med smukke stemningsbilleder taget af Christoffer Aksmand som vi har fået lov til at dele af Copenhagen Light Festival.
Vil du selv ud og opleve lysinstallationerne kan du se en oversigt over alle værkers lokationer på Copenhagen Festivals hjemmeside. Der er også enkeltdags arrangementer under festivalen. Hele event-programmet kan du se i Copenhagen Light Festivals event kalender her

Beads’n Strings af Silla Herbst & Katrin Barrie Larsen

Foto af Christoffer Askmand

Værket Beads’n Strings kan opleves ved Lille Lange Bro, der fremhæver broens form og bygning i farverige lys, der er arrangeret som “perler på snor” langs broens sider og kaster lange farvekolonner ned i vandets overflade. Nogle af farverne på broen er lavet ved at farvefiltrere de allerede eksisterende lysværn og passer lige ind i Copenhagen Light Festivals ånd om at forene kunst og bæredygtighed.

The Wave af Vertico og Louise Alenius

The Wave med sin ikoniske trekantede lysporte er et tilbagevende værk på Copenhagen Light Festival. Denne gang med en ny lydside, som er komponeret af Louise Alenis. Værket er inspireret af kroppens organer og går man igennem portene vil man kunne høre forskellige korstemmer afløse hinanden, der repræsenterer forskellige organers optagelse af ilt. Se en video af The Wave på youtube her

Dichroic Sphere @ BLOX af Jakob Kvist

Foto af Christoffer Askmand

Ved BLOX på bryghuspladsen kan du opleve en 360 graders lysskulptur, der overraskende nok kun er oplyst af én enkelt glødepære. De mange forskellige farver som den udsender er lavet ved hjælp af påsat dichroic folie, der bøjer lyset i farver der afhænger af betragtningsvinklen.

BÅD af Hans E. Madsen

Foto af Christoffer Askmand

BÅD er et tredimensionelt lysværk af Hans E. Madsen, der ligner en skitse af en båd der “svæver” i luften, forbundet med tynde wires til en stålramme. Værket fremhæver den danske national identitet som en søfarts og fiskenation.

Aurora Sky af Mads Vegas

Foto af https://copenhagenlightfestival.org/

På Rådhuspladsen kan du opleve Mads Vegas værket, Auro Sky, der oplyser hotellet, CitizensM. Værket er inspireret af nordlyset men relaterer sig også til de andre neonreklamer der er at finde på Rådhuspladsen. Værket kan opleves 1. til 23. februar og står du der kl.17 vil lysinstallationen i 12 minutter være akkompagneret af musik fra Teitur. Hør hvad Mads Vegas selv fortæller om Auro Sky på youtube her

Light Rings af ThonLabs

Foto af Christoffer Askmand

Ud for Skuespilhuset kan du i vandet se nogle farverige ringe som er en del af værket “Light Rings” af ThonLabs. Ringene er inspireret af fænomenet “bioluminescence” som er når organismers udsender lys til i forbindelse med fx jagt og partnerudvælgelse. Værkets lys og animation forsøger at gengive dybhavsgobler der kommunikerer med lys under jagt. Værket kan opleves i festivalens periode mellem kl. 17 og 22.

The Live Drawing Project af Maxime Touroute, Louis Clément, Maxime Hurdequint

Foto af Christoffer Askmand

20. til 23. februar mellem kl. 17 og 22 kan du opleve det interaktive værk, The Live Drawing Project, ved Trianglen på Østerbro. Værket inviterer publikum til at tegne på deres smartphone og dele dem i værket, som live projicerer tegningerne op på en mur. Igennem værket bliver tegninger “levende” i animationer der ændrer sig og symboliserer en konstant udviklende visuel kommunikation og det universelle sprog igennem tegninger.

Red Dots af KCC

Har du været på Strøget den seneste måneds tid har du ikke kunne undgå at bemærke disse iøjnefaldende kinesiske, røde lanterner. De er en del af værket, Red Dots, som KBH – Commerce & Culture har fået sat op i samarbejde med Den Kinesiske Ambassade. Det er tredje år i træk der bliver sat kinesiske lamper op. De forgange år har der været forskellige slags lamper. I år er de alle røde og er en festlig markering af det kinesiske nytår. På KCC’s hjemmeside kan du læse mere om værket der også går under navnet “Lighten op Copenhagen”.

Like a Bridge over Bubbled Water af Mads Vegas

Foto af Christoffer Askmand

Under Stormbroen kan du opleve et andet værk af Mads Vegas med navnet Like af Bridge over Bubbled Water. Værket skyder lys op på siden og under broen i form af farvede “bobler”. Mads Vegas har stået for flere populære værker tidligere til Copenhagen Light Festival fx Labyrinth of Light som han lavede i samarbejde med Benjamin Noir og Bamboo Break fra 2019 – et af hans mest populære værker er nok Eternal Sundown der repræsenterede en solnedgang og de længe ventede lyse nætter i vinterens mørke tid.

REST af Group 3

Foto af Christoffer Askmand

REST-værket kan opleves ved Nordea, Christianshavn. Værket berører et at festivalens mere kritiske lystemaer, nemlig lysforurening, der forstyrrer dyr og menneskers søvn. Værket er interaktivt og bevæger man sig hen imod lyststængerne skifter de farve fra en rolig, varm farve til et blåt “vågent” lys. Farveskiftet repræsenterer den lysforurening i form af kunstigt lys som mennesker bærer med sig. På den måde fremmer den et af festivalens budskaber om at mennesker skal bruge lys med større respekt for naturen og i balance med mørket.

Om Copenhagen Light Festival 2020

Copenhagen Light Festival finder sted i februar måned og er den 3. af slagsen. Med temaer som lyskultur, bæredygtighed, kreativitet og leg beriger festivalen København med forskellige overraskende og sanselige oplevelser i de mørke, stille vintermåneder. Kunne du tænke dig at læse mere om festivalen, se tidligere værker og selv gå på lys-opdagelse kan du læse mere om festivalen på hjemmesiden for Copenhagen Light Festival 2020.

God fornøjelse!

Se også videoer af Copenhagen Light Festival på deres youtube kanal her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *